Maha Sambodhi Dharma Sangha Guru Addresses Humanity 21 March, 2017 in Lalitpur, Nepal

Дарма Санга Боди Шарван Гуру Сангаја Маи Маитри Сарва Дарма Сангаја Јас дојдов на овој свет да ја откријам Маитри Дарма Боди Марга Даршан директно...

Нови Маатма Марга гуру-а воведени во Новата Година

Тодкебари 5, Бадегаун, Синдхпалчоук Во оваа единаесета година на Маха Самбоди Дарма Санговите непрестајните Понуди за Ослободување и Спасение на сите...

Maha Sambodhi Dharma Sangha Guru's Message In Lamjung Of February 22, 2014

Дарма Санга Боди Шраван Гуру Сангаја Намо Маитри Сарва Дарма Сангаја 1. Следејќи го Големиот Маитри Гуру, Гуру Марга и Багаван Марга, абсорбиран...

Сесија на прашања и одговори во 25-ти Септември, 2013 во Бадагун

1. Ви благодарам многу што не видовте, и Гуру-џи main kaam krodh, lovh, moha, ragh se chutkara chahatahun (Индијски). Би сакал да се ослободам од гневот...

Сесија на прашања и одговори од 29ти Септември, 2012

1. Што е значењето на мантрите "Шакара, Шакара, Шакара Дајанаје Сваха" и "Ом Јагја Јагја Хум Хум Пет Пет Сваха"? Маха Самбоди Дарма Санга: Значењето...

Роденденски говор (2012)

1. Сите Санги и следбеници бенифицирајќи со прекрасна љубезност, денешната Југа (ера) не е само време за славење, но е за давање на Патот на Слободата...

Ноќна порака за мир

1. Ми рекоа дека сум повикан од вас за да му дадам порака на светот. 2. Порака за мир, молитва за светот. 3. Во светот на човекот, убиство, насилство...

Ви благодариме! Вашиот превод беше испратен.
Error occured sending translation. Probably this translation has already been submitted.