Сесија на прашања и одговори од 29ти Септември, 2012

1. Што е значењето на мантрите "Шакара, Шакара, Шакара Дајанаје Сваха" и "Ом Јагја Јагја Хум Хум Пет Пет Сваха"? Маха Самбоди Дарма Санга: Значењето...

Нови Маатма Марга гуру-а воведени во Новата Година

Тодкебари 5, Бадегаун, Синдхпалчоук Во оваа единаесета година на Маха Самбоди Дарма Санговите непрестајните Понуди за Ослободување и Спасение на сите...

Роденденски говор (2012)

1. Сите Санги и следбеници бенифицирајќи со прекрасна љубезност, денешната Југа (ера) не е само време за славење, но е за давање на Патот на Слободата...

Сесија на прашања и одговори во 25-ти Септември, 2013 во Бадагун

1. Ви благодарам многу што не видовте, и Гуру-џи main kaam krodh, lovh, moha, ragh se chutkara chahatahun (Индијски). Би сакал да се ослободам од гневот...

Maha Sambodhi Dharma Sangha Guru's Message In Lamjung Of February 22, 2014

Дарма Санга Боди Шраван Гуру Сангаја Намо Маитри Сарва Дарма Сангаја 1. Следејќи го Големиот Маитри Гуру, Гуру Марга и Багаван Марга, абсорбиран...

Ноќна порака за мир

1. Ми рекоа дека сум повикан од вас за да му дадам порака на светот. 2. Порака за мир, молитва за светот. 3. Во светот на човекот, убиство, насилство...

Ноќен говор

14 февруари 2007

Пантаркот, Април 2013

06 октомври 2013

Ви благодариме! Вашиот превод беше испратен.
Error occured sending translation. Probably this translation has already been submitted.